Kellunta- ja pelastusliivit

YLEISKÄYTTÖISET KELLUNTALIIVIT

Yleiskäyttöinen kelluntaliivi on suunniteltu tavanomaiseen veneilyyn ja toimintaan vedessä tai veden äärellä. Kaksi tärkeintä seikkaa yleiskäyttöistä liiviä valittaessa ovat istuvuus ja malli. Liivi tulee olla mukava päällä ja sopia tarpeisiin.

Yleiskäyttöiset kelluntaliivit on hyväksytty 50N-standardin mukaa, mikä tarkoittaa että kelluntaliivi pitää sinut pinnalla hyvällä turvamarginaalilla, mutta se ei käännä sinua selällesi turvalliseen asentoon eikä tue päätäsi. Siksi 50N-tuotteet sopivat vain uimataitoisille ja yli 25 kg:n painoisille henkilöille. Jos painat vähemmän kuin 25 kg tai et osaa uida, sinun tulisi käyttää pelastusliiviä.

Kaikkiin vyötärönauhalla varustettuihin kelluntaliiveihin on saatavana lisävarusteena haarahihna. Se estää liivin nousemisen ylös vedessä ja helpottaa uimista. Myös lapsilla on hauskaa uidessan kelluntaliivi puettuna ja haarahihna estää liivin nousemisen kainaloihin.

Eri mallit eroavat toistaan muotoilun ja leikkauksen suhteen. Toisissa kelluntaliiveissä on osiin jaetut täytteet, jolloin liivi seuraa tiiviisti kehon muotoa ja istuu paremmin ja mukavemmin. Toisissa malleissa on vetoketjulla varustetut taskut avaimia ja muita henlilökohtaisia tavaroita varten.

Tärkein ominaisuus tuotetta valittaessa on istuvuus. Liiviin merkitty painoalue on suuntaa-antava. Jos painosi on esimerkiksi 75 kg ja 50-70kg painoiselle tarkoitettu liivi istuu paremmin, valitse se.. Jos kelluntaliivi on liian suuri, se pyrkii nousemaan ylöspäin vedessä ja heikentää uintimahdollisuuksia.