Toimitusehdot

Seuraavia ehtoja sovelletaan Raahen Motocafe Oy:n ja sen asiakkaiden välisessä suhteessa internetin välityksellä tapahtuvassa kaupassa. Raahen Motocafe Oy myy tuotteita yksityishenkilöille sekä yrityksille ja organisaatioille (joista jäljempänä käytetään nimitystä asiakas).

1. Tilaaminen
Tilaaminen Raahen Motocafe:n verkkokaupasta onnistuu helposti keräämällä tuotteet ostoskoriin ja maksamalla ostokset verkkomaksulla.

2. Toimitus
Toimitus tapahtuu Postin tai Matkahuollon kautta. Asiakkaan valitessa toimitustavaksi postiennakon, voi Raahen Motocafe Oy periä postiennakosta aiheutuneet ylimääräiset kustannukset.

VERKKOKAUPPAMME TUOTTEET LÖYTYVÄT HETI MEIDÄN VARASTOSTA

3. Maksutavat
Kaikki verkkomaksut suoritetaan Suomen verkkomaksut Oy:n kautta. Suomen Verkkomaksut on verkkomaksamiseen erikoistunut yritys, jolla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.
Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, Raahen Motocafe Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Suomen Verkkomaksut Oy.

Suomen Verkkomaksut Oy toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Suomen Verkkomaksut Oy on myös maksun saaja.

Suomen Verkkomaksut Oy, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit
Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

4. Toimitusaika
Mikäli tilaus tehdään ennen klo 12:00, tilaus postitetaan jo samana päivänä (arkisin). Postipaketit ovat noudettavissa/jakelussa parin arkipäivän kuluessa ja kirjeessä lähetetyt tilauksetkin 2-3 arkipäivän kuluessa postituksesta. Jos tilausta ei voida varastotilanteesta tai muusta syystä johtuen toimittaa luvatussa ajassa, otamme asiakkaaseen yhteyttä tilanteen selvittämiseksi.

5. Toimituskulut
Toimituskulut ovat ne, jotka tilausjärjestelmä ilmoittaa tilausta tehtäessä. Pääsääntönä voidaan pitää, että kirjeissä toimitettavien lähetysten hintoihin sisältyy toimituskulut ja pakettina lähetettävistä toimituksista peritään toimituskulut tilauksen painon mukaisesti. Toimituskulut on nähtävillä kassalla, kun asiakas on rekisteröitynyt ja kirjautunut verkkokaupan käyttäjäksi.

6. Hinnat
Kaikki hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Jos tuotteen hinnassa on merkittävä inhimillisestä virheestä tai muusta syystä aiheutuva virhe, pidättää Raahen Motocafe Oy oikeuden olla toimittamatta tuotetta ilmoitetulla hinnalla. Tapauksessa, jossa asiakas on tilannut virheellisellä hinnalla ilmoitetun tuotteen, ottaa Raahen Motocafe Oy aina yhteyttä asiakkaaseen tilanteen selvittämiseksi. Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%. Raahen Motocafe Oy on arvonlisävelvollinen yritys.

7. Omistusoikeus
Tuotteet ovat Raahen Motocafe Oy:n omaisuutta kunnes ne on kokonaisuudessaan maksettu.

8. Tuotetiedot
Raahen Motocafe Oy pyrkii pitämään tuotteiden tiedot ajantasaisina ja virheettöminä mutta ei vastaa niiden oikeellisuudesta. Raahen Motocafe Oy pidättää oikeuden muuttaa tuotetietoja ilman eri ilmoitusta.

9. Palautusoikeus
Kuluttaja-asiakkailla on kaikille tuotteille 14 päivän kuluttajasuojan takaama palautusoikeus. Yritys-asiakkailla ei ole palautusoikeutta. Palautettavat tuotteet tulee pakata huolellisesti. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön ja alkuperäispakkauksessaan. Palautukseen on liitettävä kopio kuitista sekä yhteystiedot. Lisäksi mukaan on täytettävä palautuslomake. Klikkaa tästä avataksesi palautuslomakkeen. Täytä lomake ja liitä se palautettavan tuotteen mukaan. Palautettavat tuotteet tulee palauttaa Raahen Motocafe Oy:lle postitse asiakaspalautuksella. Raahen Motocafe Oy on sopinut Postin kanssa asiakaspalautussopimuksen. Asiakas voi tällöin palauttaa tuotteen veloituksetta viemällä paketoidun tuotteen Postiin ja kertomalla, että kyseessä on asiakaspalautus ja yrityksen nimi Raahen Motocafe Oy. Palautuksen vastaanottamisen ja tarkastamisen jälkeen Raahen Motocafe Oy hyvittää asiakkaalle tilauksen yhteissumman. Palautukseen tulee liittää mukaan nimi, puhelinnumero sekä tilinumero, johon palautus osoitetaan sekä kopio laskusta/lähetteestä. Sähköosia, sekä asiakasta varta vasten tehtyjä tuotteita emme ota palautuksena takaisin. (esim letkut, johdot)

Lataa tulostettava palautuslomake tästä »

10. Takuupalautukset
Takuupalautuksissa on otettava yhteyttä Raahen Motocafe Oy:n myyntiin ennen palautusta mahdollisen vian selvittämiseksi. Lähetyksen mukaan on liitettävä kopio kuitista, asiakkaan yhteystiedot sekä vikakuvaus. Vikakuvauksesta tulee ilmetä missä tilanteessa ja miten vika ilmenee. Takuupalautettava tuote tulee pakata hyvin. Huonosti pakattuja kuljetuksessa vioittuneita tuotteita ei korjata eikä hyvitetä. Takuu ei kata ukkosvaurioita, tuotteiden väärinkäyttöä tai muita ohjeiden laiminlyöntiä, mukaan lukien asiakkaan puolesta sattuneita asennusvirheitä tai fyysisiä tuotteen rikkoutumisia. Kuluttajasuojalain mukaisesti asiakkaan on ilmoitettava virheestä kohtuullisessa ajassa siitä, kun asiakas havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se.

12. Reklamaatiot
Asiakkaan on ilmoitettava virheestä myyntiimme viipymättä, siitä kun hän havaitsi virheen tai hänen olisi se tullut havaita.

13. Riitatapaukset
Riita-asiat selvitetään käräjäoikeudessa.