Ilmatäytteiset pelastusliivit

ILMATÄYTTEISET PELASTUSLIIVIT

Ilmatäytteiset pelastusliivit ovat eräät turvallisimmista tuotteista vesillä, kun muistat hoitaa ja huoltaa niitä oikein. Ilmatäytteiset pelastusliivit toimivat  a CO2-patruunalla, joka on vaihdettava joka kerta, kun liivit on täytetty. Patruunalla ei ole viimeistä käyttöpäivää, mutta sinun on tarkastettava se säännöllisesti. Varmista, että siinä ei ole reikiä eikä korroosiota. Varmista myös, että se on tiukasti kiinnitetty. 

Automaattisessa pelastusliivissä on tunnistin (laukaisin), joka veteen upottuaan aktivoituu ja täyttää liivin. Laukaisimesta on tarkistettava viimeinen käyttöpävämäärä ja että se on tiukasti kiinnitetty. Laukaisimen irrotus ja vaihtaminen on helppoa. 
Kaikissa ilmatäytteisissä pelastusliiveissä on vetonaru täyttöä varten. Lisätietoja pelastusliivisi hoidosta löydät tuotteen mukana toimitetusta käyttöohjeesta sekä valmistajan nettisivuilta. 

Ilmatäytteisen pelastusliivin tulee aina olla päällimmäinen asuste. Näin varmistetaan että sen täyttymistä ei rajoiteta ja että vesi voi aktivoida laukaisimen. 
Vyötäröhihna on säädettävä, jotta pelastusliivisi istuu päällesi oikein. Jos pelastusliivi on huonosti säädetty niin paino pyrkii siirtymään kaulukselle. Kun pelastusliivi on oikein säädetty, sitä voi käyttää koko päivän ilman olkapäiden ja kaulan alueen epämukavuutta.

Useat Balticin mallit ovat saatavilla integroiduilla turvavaljailla tai ilman. Purjeveneessä integroidulla turvavaljailla varustettuun pelastusliiviin voidaan kiinnittää kansiköysi. Tämä on erittäin hyödyllinen kovassa merenkäynnissä ja kannella liikuttaessa.
Moottori-ja pikaveneilyyn sekä urheilukalastukseen suositus malli on ilman turvavaljaita, koska se on kevyempi ja helpompi säätää.

Suosituin täyttömekanismi on automaattinen, joka varmistaa liivin täyttymisen itsestään veteen joutuessaan. Laukaisin on tarkistettava säännöllisesti. Se on myös vaihdettava, jos viimeinen käyttöpäivämäärä on saavutettu.

Käsin täytettävää pelastusliiviä käyttää virtaavan veden äärellä seisovat kalastajat, regattapurjehtijat ja pelastushenkilökunta, jonka on joskus päästävä veteen uimaan ilman kellunta apua.

MINKÄ PELASTUSLIIVIN VALITSISIN?

COMFORT

Jos haluat erityisen mukavan pelastusliivin innovatiivisillä yksityiskohdilla, tutustu tämän ryhmän malleihin. Huippuluokan mukavuus ja istuvuus, pehmeät materiaalit ja tarkastusikkuna ovat vakiona comfort-pelastusliiveissä. Nämä pelastusliivit sopivat hyvin moottori-ja purjeveneilyyn, sekä sisävesille että merelle.

VERSATILE

Versatile-pelastusliivit on valmistettu kestävistä materiaaleista ja niissä on fleece-kaulus, irrotettava haarahihna sekä valinnaisvarusteena pika-avaussolki tai integroidut turvavaljaat. Voit valita joko automaatti tai käsikäyttöisen täyttön. 

RACING

Tämän luokan pelastusliivit ovat saatavana lisävarusteilla kuten integroiduilla roiskehupulla ja pelastusliivivalolla nykyisten kilpailu sääntöjen mukaisesti. Näiden pelastusliivien istuvuus on erinomainen, mikä varmistaa niiden mukavuuden käytössä pitkillä vahtivuoroilla. Näitä ei ole tarkoitettu erityisesti kilpailukäyttöön vaan ne toimivat hyvin risteiltäessä ja avomeripurjehduksessa.